Oportumitate pentru potențiale turistice

Cea de-a 60-a Cursă Ciclism „Prin Serbia”

Orașul Zrenianin va avea din nou onoarea de a găzdui una dintre etapele Cursei Internaționale de Ciclism „Prin Serbia”, care se desfășoară pentru a 60-a oară în această vară. Prima etapă va avea loc în 1 septembrie de la Jahorina la Zlatibor. A doua zi, bicicliști din 30 de țări ale lumii vor începe a doua etapă de la Mionica și vor călători peste Belgrad până la Požarevac. În a treia zi de cursă, caravana va porni din Zrenianin și se va îndrepta până la Novi Sad, unde în 3 septembrie se va termina cursa din acest an, chiar în centrul orașului Novi Sad.
Cursa de ciclism „Prin Serbia” este un eveniment care, pe lângă sport, are și un aspect turistic. De aceea este important ca Zrenianinul să fie gazdă bună și să prezinte potențialele turistice în cel mai bun mod. Promovarea turistică a orașului pe Bega este ceva foarte important, precum și promovarea turismului cu bicicleta, mai ales acum când se finalizează pista de biciclete Zrenianin-Timișoara.
Precum „Tur de France „are o importanță enormă pentru franța, Italia și Spania așa și cursa „Prin Serbia” este importanță pentru Serbia și Republika Srpska. Cursa va fi urmărită de peste 20 de mass-media din țară și străinătate, iar pe lângă selecționata Serbieimai participă și echipe naționale din Italia, Franța, Germania,Belgia și alte țări.

F. R.