OPROŠTAJ OD ZVONKA VUJINA, SPORTSKOG VELIKANA I NENADMAŠNOG BOKSERSKOG ŠAMPIONA

Neustrašiv borac, tih i skroman čovek

Zrenjanin je ponosan na Zvonimira Zvonka Vujina, velikog bokserskog šampiona, sportistu koji je ime grada na obalama Begeja proslavio širom Jugoslavije, Evrope i sveta. Njegova dostignuća svrstavaju ga u red najboljih sportista ne samo Zrenjanina, nego i Jugoslavije i Srbije. Vest o smrti legendarnog boksera rastužila je njegove sugrađane, ali i sve poštovaoce njegovih vrhunskih sportskih rezultata i ljudskih osobina.
U utorak su se na komemorativnom skupu, kojem je prisustvovala njegova supruga, kćerke i unuk, biranim rečima od Zvonka Vujina oprostili sportisti, sportski radnici, predstavnici lokalne samouprave.
Novinar Budimir Cvijetić podsetio je na Vujinove najveće sportske uspehe koji su mu obezbedili mesto među besmrtnima, ukazavši na njegovu hrabrost, neustrašivost i snagu koja treba da bude primer budućim pokolenjima.
Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika, istakao je da je Zrenjanin ponosan što je veliki šampion celu svoju bogatu sportsku karijeru proveo u našem gradu, u svom klubu Banat.
B. Mandić

Opširnije u štampanom izdanju