OSMA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Proširenje nadležnosti „Vodovoda“

Ova odluka odnosi se na proširenje nadležnosti našeg JKP „Vodovod i kanalizacija” da se uz održavanje vodovodne i kanalizacione mreže, kako je bilo do sada, ubuduće može baviti i izgradnjom i rekonstrukcijom. Ovim pokušavamo da podignemo nivo i kvalitet pružanja usluga prema individualnim korisnicima, ali i da imamo efikasniji pristup opremanju naše industrijske zone “Jugoistok – Ečka”, kao i zbog najavljene rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju „Ruža Šulman”.

Ovim rečima obrazložio je gradonačelnik Simo Salapura prvu i najvažniju tačku dnevnog reda koja je pored ostalih 19 usvojena na današnjem skupštinskom zasedanju koje je održano u sali Kulturnog centra.

Odbornici, njih 58 koliko ih je prisustvovalo, usvojili su i izveštaje o radu Gradske uprave za 2020, Lokalnog ombudsmana, Saveta za zdravlje, Turističke organizacije, Kulturnog centra, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin, Centra za socijalni rad, Centra za pružanje usluga socijalne zaštite – „Most“, kao i izveštaj o poslovanju Ustanove Rezervati prirode.

– Svi smo bili fokusirani da što više sačuvamo zdravlje našeg stanovništva, i u jednom delu mogu da budem zadovoljan radom javnih preduzeća, međutim, ono što uvek tražim od svih javnih preduzeća i ustanova, naravno i Gradske uprave, jeste da moramo više da radimo na kvalitetu usluga, bržem rešavanju svih predmeta i problema koji se javljaju u gradu i to je neko svakodnevno insistiranje i nadam se da ćemo vremenom dostići taj željeni nivo – rekao je prvi čovek Grada.

Planirani dnevni red nije pretrpeo izmene i usvojen je u celosti. Odbornica Svetlana Vukobratović Novković („Dosta je bilo“) i odbornik Milan Ivanić (DSS) podneli su dva predloga za dopunu koje je Skupština odbila.

Iako je zasedanje prošlo bez prevelike dinamike zrenjaninski odbornici, posebno predstavnici opozicije raspravljali su o izmenama Posebnog programa o korišćenju subvencija iz budžeta grada Zrenjanina za JKP „Vodovod i kanalizacija“ za 2021. godinu. Reč je o ukupnom sumi od 105 miliona dinara, od čega se 25,5 miliona odnosi na bušenje četiri nova bunara na izvorištu, a 11,5 miliona na nabavku specijalizovanog vozila za pročišćavanje kanalizacije.

Pred odbornicima se našao i Predlog rešenja o utvrđivanju naziva ulica na teritoriji grada. Njime, brojne ulice u gradu i okolnim selima, koje do sada nisu imale zvanične nazive, dobijaju nova imena.
Komentarišući i ovu odluku, gradonačelnik Salapura je rekao da je Grad dobio saglasnost od svih relevantnih institucija i da je to zakonska obaveza koju gradska administracija mora da sprovede.

M.Malbaški

Foto: Jovan D. Njegović

(Opširnije u štampanom izdanju)