BORBA PROTIV KORONE: U Čenti vakcinisano 100 građana

Prvu dozu „Sinofarm” vakcine danas je primilo više od 100 meštana Čente. Vakcinalni punkt u mesnoj ambulanti zrenjaninskog Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov” posetio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac, koji je razgovarao s građanima i pozvao ih da se vakcinišu.
– Prethodnih dana smo posetili punktove u Knićaninu i Farkaždinu gde se vakcinisalo oko 100 građana. Hvala žiteljima Čente što su se u velikom broju odazvali i prihvatili odgovornost da se vakcinišu i na taj način pomognu da što pre svi zajedno pobedimo kovid 19. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije obezbeđen je dovoljan broj vakcina za sve građane Srbije i Zrenjanina. Vakcinaciju ćemo nastaviti sledećih dana. Obići ćemo sva sela, razgovaraćemo i sa tržnim centrima da tamo organizujemo imunizaciju građana. Ako se vakcinišemo, pobedićemo panedmiju i moći ćemo da se vratimo redovnom životu – israkao je Santovac.
Do 5. maja, na teritoriji grada Zrenjanina dato je 54.362 doza vakcina. Od toga, 31.249 građana dobilo je prvu dozu, a 23.113 osoba prilimo je be doze vakcine jednog od četiri proizvođača.
Najzastupljenija je vakcina kineskog proizvođača „Sinofarm”, koja je data u 34.326 doza – 18.915 u prvoj i 15.411 u revakcinaciji. Dato je i 10.806 doza „Fajzera”, 6.820 doza ruskog „Sputnjika” i 2.410 doza „Astra-Zeneka” vakcine. U tri navrata vakcinisani su u Zrenjaninu i oni koji se nisu prijavili putem portala eUprava, a do sada je na taj način imunizovano 456 građana.