USPEH ZA PONOS: Jovana Arsić gošća gradonačelnika

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura ugostio je Jovanu Arsić, reprezentativku Srbije u veslanju. Ona je nedavno izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a tokom prvomajskih praznika je u Zagrebu osvojila bronzanu medalju na prvoj regati Svetskog kupa, u disciplini skul. Gradonačelnik je Jovani uručio i simbolično priznanje – portski pasoš ”Evropskog grada sporta 2021. godine”.
Uspešnoj sportistkinji čestitali su i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, Jovanin prvi trener Veselin Vučićević i predsednik VK Zreneks Vladimir Milošev. Prijemu je prisustvovao i sadašnji trener Jovane Arsić i predsednik Upravnog odbora Veslačkog saveza Srbije Dušan Kovačević.
Kako navode u Veslačkom savezu Srbije, ovo je prva medalja za naše žensko veslanje na jednom ovakvom takmičenju, čime naša takmičarka ulazi u red najboljih evropskih veslačica i sa mnogo optimizma se priprema za nastup na Olimpijskim igrama. Predstoji joj i druga regata Svetskog kupa u Švajcarskoj gde će biti još jača konkurencija.
Čestitajući Jovani Arsić i njenom stručnom timu, gradonačelnik Simo Salapura rekao je da Jovana ne zaboravlja svoj grad u kojem je načinila prve sportske korake.
– Nama je to podstrek da nastavljamo da razvijamo i obezbeđujemo bolje uslove za bavljenje sportom. Veliki je izazov pred nama i kada je veslački sport u pitanju jer imamo u Zrenjaninu veslača veka u našoj zemlji, Milorada Stanulova, a sada i Jovanu, koja je prva osvojila medalju na Svetskom kupu u ženskoj konkurenciji i druga, koja je obezbedila olimpijsku normu, posle dugo godina. Sve su to znaci da se veslanje u Zrenjaninu može vratiti na staze stare slave i mi i veslački klubovi iz grada, imamo zadatak da u narednom periodu  promovišemo i unapredimo veslanje – istakao je gradonačelnik i najavio posebnu pomoć za učesnike Olimpijskih igara iz našeg grada.

Jovana Arsić prezadovoljna je postignutim rezultatima i, kako je navela, uvek rado dolazi u svoj Zrenjanin i drago joj je što je doprinela popularizaciji veslanja u našem gradu. Jovana je rođena u Zrenjaninu, počela je veslanjem da se bavi u Veslačkom klubu Zreneks, gde je zabeležila i prve uspehe, a sada je članica beogradske “Crvene zvezde”. Očekuje mnogo od nastupa na Olimpijskim igrama.
– Nadam se da ću biti maksimalno spremna za svaku trku. Cilj mi je da izveslam najbolje što mogu. Uvek idem na medalju, a da li sam spremna za nju, videćemo na Olimpijskim igrama. Sada mi je najbitnije da se dobro pripremim za to takmičenje i da se fokusiram na treninge, koji će verovatno biti naporni, baš kao što je i veslanje lep i naporan sport – rekla je Jovana Arsić.

(Tekst i fotografije: Grad Zrenjanin”)