OSNOVANA HUMANITARNA GRUPA

Pomoć za životinje

Humanitarne šapice Zrenjanina naziv je novoosnovane Fejsbuk grupe koja je svoje delovanje usmerila za pomoć napuštenim kucama i macama. Kako je navela administratorka Jelena Bunić, cilj je da se putem onlajn aukcija sakupe sredstva kako bi se za njih nabavila hrana i eventualno platile usluge veterinara.
– Kad sam videla da postoje ovakve grupe u drugim gradovima i da super funkcionišu, odlučila sam da i ja probam tako nešto u Zrenjaninu i da na taj način malo olakšam situaciju napuštenim životinjama. Moja uloga će biti da postavljam predmete na aukcije, a članovi grupe samo trebaju da otkupe ono što im se najviše sviđa. Apsolutno sav novac će ići kao donacija zrenjaninskim udruženjima koja vode brigu o napuštenim čupavcima – rekla je u objavi na grupi administratorka.
Kako je navela, aukcije će trajati nedelju dana, a svaki predmet će imati simboličnu početnu cenu. U prvom krugu aukcija skupljeno je 2.500 dinara, a sav novac uplaćen je Ljubiteljima životinja i prirode „Zelene šape” za lečenje Smokija.

S. V.