ÖTVENÉVES A KARATE SPORT

A sportcsarnokban ünnepelték meg a jeles évfordúlót

a Bega menti városban ötven éve annak, hogy 1963-ban a városi Šumica Helyi Közöség nagytermében megalakult a Bánát, majd később Zrenjanin nevet viselő karate klub. 1963-ban a nagy Jugoszlávia területén ez volt a harmadik klub, amely szárnyai alá vette e sportág kedvelőit. Bogdan Kesić kezdeményezésének köszönhetően azóta is nagy sikereket arattak a város karateistái, nekik köszönhető, az is, hogy e sportág összeköti Békéscsaba és Nagybecskerek városokat is. A jubileumi ünnepség is bizonyította ezt, ugyanis azon részt vett Gregor László a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Seibukan goshikai karate klubjának tagja, aki Simo Salapurától a városi tanács sporttal megbízott tagjától kitüntetést vehette át.
Az oklevél átvételét követően Gregor László elmondotta:
– Mi már évek óta ápoljuk és tartjuk fent a testvérvárosi kapcsolatot a sport-együttműködés területén is Békéscsaba és Nagybecskerek között.
Az ünnepségen Gregor László a kiemelkedő elismerésen kivül VIII DAN fokozatra lett előléptettve.
Nagybecskereken ez volt a harmadik megemlékezés e sportág ötvenéves évfordulojárol, hiszen elöször a Šumica Helyi Közöség épületén emléktáblát avattak fel, majd a város központjában ötven nagyformátú fotóval mutatták be a karate sport múltját. A megemlékezési ünnepségen az elmúlt vasárnap a városi sportcsarnokban pedig Bánát kisebb nagyob városaibol és falavaiból érkeztek a karate sport kedvelői.

Precz István