OTVOREN PUNKT „PUTEVA SRBIJE” U INDUSTRIJSKOJ ZONI „BAGLJAŠ”: Održavanje puteva još pouzdanije

Današnjim otvaranjem punkta „Puteva Srbije”, stvoreni su uslovi za još kvalitetnije održavanje oko 95 kilometara državnih puteva prvog i drugog reda na području grada Severnog i Srednjeg Banata. Punkt se nalazi neposredno uz bazu „Eko gradnje” čime je omogućena odgovarajuća tehnička i stručna saradnja na istom zadatku. Vrednost radova je 94 miliona i 545.552 dinara.

Ovim rečima su Zoran Stojisavljević, izvršni direktor za održavanje puteva u JP „Putevi Srbije” i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prokomentarisali start novog punkta ovog značajnog državnog preduzeća, za koji je lokalciju i deo infrastrukture obezbedio grad Zrenjanin.

Investitor je grad Zrenjanin, a finansijer gradnje „Putevi Srbije”. Projekat su izradili stručnjaci “Šid projekta” Šid, a radove su izveli radnici subotičkog “Vojputa” sa pet podizvođača.

Radovi na održavanju državnih puteva u Severnom i Srednjem Banatu “Putevi Srbije” poverili su subotičkom “Vojputu”sa kooperantima iz Šapca i Sombora.

U okviru punkta su objekti za smeštaj ljudi i tehnike, soli i agregata za posipanje puteva.

Dužina puteva prvog prioriteta na ovom području je 76 kilometara, a puteva trećeg prioritreta – 20 kilometara i 357 metara.

Prema podacima predočenim medijima ovde će raditi sedam putara, šest vozača i jedan tehničar. Za jedan sat u asfaltnoj bazi može da se napravi 20 tona asfalta, a u magacinima ima prostora za 390 tona soli i 100 tona agregata.

Mašinski park čine po 5 kamiona snegočistača i posipača agregata i soli, i po jedan grejder i posipač.

M. S-n.

Foto: Jovan Drndak Njegović