Otvoren „Startit centar” u Zrenjaninu

U Zrenjaninu je sinoć otvoren Startit centar” namenjen firmama i pojedincima koje se bave informacionim tehnologijama. U preuređenom prostoru zrenjaninskog Pozorišta svečanosti je prisustvovalo gotovo 400 gostiju i sugrađana. Sa otvaranjem Startit centra”, uz brojne druge projekte koji su implementirani poslednjih meseci, naš grad postao jedan od gradova, pored Beograda, Novog Sada, Inđije, Majdanpeka, Vršca, u kome će se razvijati IT industrija.

O značaju Startita” i razvoju IT industrije u Srbiji i Zrenjaninu govorili su državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Duško Radišić, direktor Progressive media” Đorđe Grujić, kao i predstavnici kompanija koje u ovoj oblasti već ostvaraju značajne rezultate.

Državna sekretarka Tatjana Matić je istakla da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržava ovakve projekte čija realizacija razvija IT sektor Srbije u celini.

– Pored ulaganja u privredu i poljoprivredu, čime Grad Zrenjanin pokušavamo da napravimo što boljim mestom za život, ulaganje u IT sektor sada je najbolja investicija koja mladima otvara mogućnost i da se školuju, napreduju, rade dobro plaćen posao, a da pritom ne moraju da odlaze iz svog grada – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

„Startit centar” će biti otvoren 24 časa za sve koji žele da uče, prošire znanje iz oblasti IT, preduzetništva, upoznaju uspešne ljude i njihove projekte koji će deliti besplatno znanje.

– Naši programeri su cenjeni, svet želi da nas plati, cene su konkurentne – rekao je Đorđe Grujić. Zrenjanin je povoljniji za život jer su troškovi života niži a od IT može da se živi.

Prednost Zrenjanina je i Fakultet „Mihajlo Pupin” koji obrazuje kadrove u oblasti informativnih tehnologija.

Marijana Milićev, koordinatorka Startit centra Zrenjanin je izrazila zadovoljstvo zbog ogromnog interesovanja za IT i svečanost otvaranja i najavila edukativne programe i radionice koji će ovde biti organizovani.

B.Jajić

Foto: Jovan Njegović Drndak

_MG_6493 _MG_6529 _MG_6536 _MG_6546 _MG_6562