OTVORENA IZLOŽBA ŠKOLE CRTANJA I SLIKANJA ZA DECU I ODRASLE: Prikazano130 radova

Više od 130 radova 66 malih i malo većih umetnika izloženo je u okviru postavke Škole crtanja i slikanja za decu i odrasle, koju vodi diplomirana pedagoškinja Bojana Pisodorov, a koje je otvorena sinoć, 25. juna, u Kulturnom centru i trajaće do 9. jula.


Škola, koja postoji od 2013. godine, namenjena je deci osnovnoškolskog uzrasta, tinejdžerima i odraslima koji žele da savladaju osnovne elemente crtanja i slikanja.
Kako navodi Bojana Pisodorov, želja im je da se kod polaznika probudi radoznalost i interesovanje za razvijanje likovnog izraza.

Rad škole se odvija u nekoliko faza. Počinje izučavanjem crteža, ugljenom, olovkom, a u kasnijim fazama rada i suvim pastelom, uvođenjem boje kao likovnog elementa, upoznavanje sa tonskom skalom, slikanje temperom, akrilnim, akvarel i uljanim bojama.


Na otvaranju su, pored Bojane Pisodorov, govorile i Ankica Dostanić, zadužena za odnose sa javnošću i Sandra Banjanin, urednica programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra.
U okviru programa otvaranja nastupila je na flauti Lena Ninković učenica prvog razreda Muzičke škole „Josif Marinković“, u klasi prof. Branislave Rajačić, a uz klavirsku pratnju Jelene Ninković.


Na otvaranju su dodeljene i pohvalnice mladim umetnicima i ljubiteljima slikarstva koji pohađaju školu.


S.V.

Foto: Digitalstyle