OTVORENA KNJIŽARA „TEATAR“: Isto mesto, drugačiji ambijent

Nakon pauze od pet meseci, zbog renoviranja foajea zrenjaninskog Pozorišta, Knjižara „Teatar“ od juče ponovo radi. Omiljena knjižara mnogih Zrenjaninaca nalazi se na istom mestu, ali u drugačijem ambijentu.

DSC_0449_resize

Posle 27 godina postojanja Knjižare, prvi put je otvaram nakon duže pauze. Drago mi je što su svi moji prijatelji ovde i osećam veliko uzbuđenje. Spremio sam govor ali su emocije to pokvarile. Teatar je prošao razne faze – od 1991. godine kada je bilo doba hiperinflacije, zatim bombardovanje, posle je usledio najveći period poslovanja koji je trajao do trenutka adaptiranja foajea – izjavio je Slađan Jančić, vlasnik Knjižare Teatar na svečanom otvaranju, zahvaljujući se prisutnima što su došli da podele sa njim srećan trenutak.

DSC_0445_resize DSC_0444_resizeDSC_0446_resize

Kako je rekao, Teatarje manji za 25 kvadrata, ali je izbor knjiga ostao najbolji, najviše od izdavača „Laguna“, a mogu se naći knjige i drugih izdavača.

Svečanost su uveličali Nikola Jančić, master muzički izvođač-klarinetista, Isidora Vlašić i Danilo Ćirić, učenici srednje Muzičke škole Josif Marinković, koji su na klarinetu odsvirali nekoliko kompozicija mađarskog kompozitora Bele Kovača u prostoru Savremene galerije Zrenjanin.

I.I.

Foto: Jovan Njegović Drndak

Opširnije u štampanom izdanju

DSC_0451_resize DSC_0454_resizeDSC_0455_resize DSC_0460_resize DSC_0464_resize