OTVORENO NOVO GRADILIŠTE U GUNDULIĆEVOJ ULICI

Nova trospratnica sa starom fasadom

Stambeno-poslovni objekat zrenjaninskog investitora „DMD izgradnja” gradiće se u Gundulićevoj ulici, na mestu gde je dugo godina bio neuređen i zapušten prostor. U toku su radovi na iskopu, uglu ka naselju „Rade Končar”, a s obzirom da je predviđeno da zgrada ima i podzemnu etažu sa 12 parking mesta, zemljani radovi biće značajnog obima.
Ovaj deo naselja i Mesne zajednice „Mala Amerika” u potpunosti menja izgled, jer je na suprotnoj strani ulice već u toku izgradnja čitavog novog naselja sa 192 stana, a zgrada koju podiže „DMD izgradnja” predstavljaće nastavak niza objekata na parnoj strani Gundulićeve ulice, s posebno rešenom uličnom fasadom, objavljeno je na sajtu Grada Zrenjanina.
Naime, na osnovu uslova Zavoda za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin, pošto je prvobitni deo objekta na tom mestu srušen, a bio je pod prethodnom zaštitom, predviđena je njegova totalna rekonstrukcija, kako samog zida i fasadnog platna, tako i ajnfort kapije, po uzoru na desni, sačuvani deo objekta. Iz urbanističkog projekta se može sagledati kako bi ta intervencija trebalo da izgleda nakon realizacije.
Objekat će biti spratnosti Po+P+3, sa 14 stanova višeporodičnog stanovanja kvadrature od garsonjera do trosobnih, kao i 7 lokala u prizemlju. Pešački prilazi objektu biće iz Gundulićeve kroz natkriveni prolaz – ajnfort kapiju, kao i s južne strane, iz Ulice Rade Končara, odakle će se i ulaziti u podzemnu garažu. Lokali će biti u prizemlju objekta, s obe strane, odnosno iz obe ulice.
S. V.