Otvoreno pismo investitoru fabrike vode

Piše: Dalibor Bubnjević

Poštovani, pišem Vam po prvi put, u nadi da moje pismo neće završiti u kanti za otpatke. Iz nedelje u nedelju čitam kako Vas zlonamernici optužuju da niste postupili u skladu sa ugovorom koji ste potpisali sa JKP „Vodovod i kanalizacija“. Divim se Vašoj spremnosti da se suočite sa naplavama koje Vas unižavaju, i kao čoveka i kao investitora.
Unatoč svemu, koristim ovu priliku da Vam postavim nekoliko pitanja. Od kada ste pustili „čistu vodu“, ne mogu se istuširati valjano. Konkretno, ne znam u čemu je moj problem?! Svaki put kada pustim toplu vodu, ona jako mili… Svestan sam da koristim retrogradni plinski bojler, ali, kažu majstori da nije problem u meni, već u Vama, tj. u pritisku vode koji puštate kroz sistem.
Zbog slabog tlaka ne umem se istuširati. Najpre pokušam da operem najintimnije delove tela, ali mlaz do njih ne dopire. Kako bih održao osobnu higijenu, a zadržao iskazano poštovanje prema Vama, molim Vas za savet.
Takođe, obaveštavam Vas da neki moji „prijatelji“ tvrde da Vaša voda nije uvek najispravnija. Ja se ne slažem sa njima, štaviše, od nedavno ne razgovaram sa njima. Molim Vas da mi pošaljete rezultate merenja kvaliteta vode u protekle dve nedelje na svih osam mesta, svaki dan. Time ćete mi pomoći da im dokažem da ste u pravu, a da javnost (ne)osnovano sumnja da iza projekta stoji Mario Marko del Tintoreto.