PAKETI POMOĆI NAJUGROŽENIJIMA: Životne namirnice i sredstva za higijenu

Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su, zajedno sa zaposlenima u ovoj humanitarnoj organizaciji, proteklih nekoliko dana uručivali pakete hrane i sredstava za higijenu predstavnicima udruženja osoba sa invaliditom čije je sedište u Zrenjaninu, a od kojih pojedina pokrivaju Grad i Srednjobanatski okrug. Reč je o donaciji koju je, podsredstvom Crvenog krsta Vojvodine, obezbedila Vlada AP Vojvodine.

Paketi su namenjeni socijalno najugroženijim članovima Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srednjobanatskog okruga, Udruženja paraplegičara Banata, Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih, Organizacije gluvih i nagluvih i Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno ratvijenim osobama „Suncokret“ iz Zrenjanina.

Na adrese ovih udruženja humanitarci su doneli 180 paketa osnovnih životnih namirnica i 180 higijenskih poroizvoda. Pripremili su ih volonteri zrenjaninskog Crvenog krsta.

Prema rečima sekretarke CK Zrenjanin Aleksandre Tanasijević, ova vrsta humanitarne pomoći je opredeljena imajući u vidu položaj lica sa invaliditetom. Nihov socijalno ekonomski položaj je trenutno otežan usled niza specifičosti vezanih za situaciju u društvu.

U romskom naselju „Dudara“ pomoć je u vreme vanrednog stanja još neophodnija. Uprava Grada Zrenjanina i Crveni krst Zrenjanin su u ponedeljak, 27. aprila, organizovali dostavljanje 220 paketa životnih namirnica i 220 paketa u kojima su sredstva za higijenu.

B. Jajić

Foto Crveni krst Zrenjanin