PERLEZ: Samodoprinos od 2017. do 2026. godine?

U Perlezu će, ukoliko građani izglasaju na referendumu, od 1. januara naredne do 31. decembra 2026. godine biti ubiran samodoprinos. Izjašnjavnje meštana planirano je za dva poslednja vikenda u novembru.
– Verujem da ćemo uspeti da animiramo dovoljan broj građana da glasaju za ponovno uvođenje samodoprinosa u Perlezu, koji je istekao sredinom godine. Tokom razdoblja od 2011. do 2016. samodoprinosom je prikupljeno 14,2 miliona dinara, a sa viših nivoa vlasti u selo se slilo 86,8 miliona dinara, dakle, šest puta više novca. Jasno je da bez samodoprinosa nema značajnije pomoći šire zajednice – izjavio je za naš list dr Dragan Tošić, predsednik saveta Mesne zajendice „Perlez”.
Među projektima relizovanim iz prethodnog smodoprinosa ističu se uređenje „Svetosavskog doma“, kompletne kišne kanalizacije, izrada projekta kanalizacije otpadnih voda, osvetljenje i polagnje asflata u većem broju seoskih ulica, finansiranje aktivnosti KUD „Arsenije Teodorović“, Fudbalskog kluba Vojvodina 1923“ i niz drugih društvenih organizacija.
M. S-n.