PERLEŽANI SE OSIM NA FABRIKU, ŽALE I NA KOMUNALNI OTPAD I NEDOSTATAK KANALIZACIJE

Najavljene dodatne analize kanala

Grad Zrenjanin obratio se Zavodu za javno zdravlje kako bi analizirali vodu, ali i mulj iz kanala u Perlezu, za koji deo meštana tvrdi da ga je zagadila fabrika za preradu plastike „Feitiansuje”. Zavod će ispitivanje mulja poveriti referentnoj laboratoriji, saopštio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac za RTV „Santos”, u četvrtak, 16. juna.
– Želimo da dobijemo pravu sliku, a ne da građane obaveštavamo o nečemu što nije tačno. Hoćemo da imamo konkretan podatak. Kada budemo imali i te parametre, onda ćemo moći da pričamo ko je zagađivač kanala – kazao je Santovac.
Podsetio je da su do sada i gradske i pokrajinske inspekcije izlazile na teren u slučaju perleske fabrike, te da je investitor na osnovu njihovih mera radio na rešavanju problema. Santovac se osvrnuo i na kritike upućene povodom njegove posete perleskom pogonu 3. juna, nakon ponovnog puštanja u rad postrojenja posle zabrane. Naglasio je to da niko u ime Gradske uprave nije tom prilikom došao da otvori fabriku, nego da sagleda stvari koje su urađene.
L. Z.

Opširnije u štampanom izdanju