PETI PROTEST GRAĐANA ZRENJANINA PROTIV „PREKONA” BIO JE NAJMASOVNIJI DO SADA

Ako subjektivno smrdi, objektivno nam je dosta

Do sada je podneto više od 500 prijava nadležnoj inspekciji u kojima se građani žale na nepodnošljiv smrad. Gde su odgovori? Gde je rešenje? – pita se Tijana Šijaković, a i svi Zrenjaninci
Smrad je nesnosan. Ne mogu da odem na kupanje. Dete ne mogu da pustim da se igra. Zatvaramo se u kuću, spuštamo roletne. Zato sam došao ovde prvog dana protesta i dolaziću dokle god se ovaj problem ne reši – reči su jednog od mnogobrojnih građana koji su u subotu učestvovali u, do sada najmasovnijem protestu protiv „Prekona”. Više od 200 automobila napravilo je uobičajenu protestnu vožnju, a trubljenjem je izražavalo svoje nezadovoljstvo.
Ponovo su građani bacali smeće, otpatke od voća i kačili nove, efektnije parole na kojima je pisalo: „Hoćemo čist vazduh za svu našu decu”, „Ako subjektivno smrdi, objektivno nam je dosta” i „Inspektori, kada ćete učiniti nešto”. Ovoga puta automobilima se priključilo i desetak motociklista. U protestnoj koloni su bili i nekadašnji predsednik ZREPOK-a Dragan Vidaković i političar Danijel Radić.
Tijana Šijaković se u ime Uduženja građana „Stop Kafilerijiˮ osvrnula na rad inspektora, za koje kaže da ne obavljaju svoj posao.
Miroslava Malbaški

FOto: Damir Petrović

Opširnije u štampanom izdanju