PETI PUT POD POKROVITELJSTVOM „GOMEKSA“: Praznik košarke u Zrenjaninu

Peti po redu kadetski košarkaški turnir „Petrovgradski košarkaški kupza kategorije do 16 godina (Petrovgrad Basketball U16 Cup) održaće se u Kristalnoj dvorani od 5. do 7. aprila. Zrenjanin će imati tu čast da, pored domaćih klubova Partizana i Petrovgrada, ugosti reprezentacije Izraela, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije u uzrastu do 16 godina. Posetioci će imati priliku da na delu vide buduće asove evropske i svetske košarke i ujedno pomognu kroz humanitarni karakter turnira.

Turnir će biti održan u organizaciji KK Petrovgrad pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, a i ove godine veliki prijatelj turnira je kompanija „Gomeks“.

Kao društveno odgovorna kompanija, priključili smo se organizaciji ovog turnira, od samog početka prepoznajući vrednosti koje on promoviše, a kojima i mi težimo. U prethodne četiri godine Zrenjanin je bio centar omladinske košarke ali i grad najvećeg srca jer su posetioci kupovinom ulaznica na bazi dobrovoljnog priloga direktno pomagali misije humanitarnih udruženja i fondacija koje se bave lečenjem dece. Podršku smo do sada pružili Udruženju „Transplant heroji“, Fondacijama „Podrži život“ i „Zajedno za život“ kao i Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR – saopštavaju iz „Gomeksa“.

Tokom prethodna četiri turnira, kroz grad na Begeju je prodefilovao impozantan broj košarkaških nada, od kojih su neki već tada bili prave zvezde. Da je ovaj turnir pravi rasadnik talenata dokazuje i to da su na ovom turniru igrali, danas svetski poznati košarkaški talenti, Dino Radončić i Luka Dončić.

Ekipe učesnice turnira podeljene su na dve divizije. Diviziju A čine nacionalni kadetski timovi Izraela, Crne Gore, Makedonije i Srbije, dok su u Diviziji B kadeti Rumunije i Bugarske ali i mladi košarkaši Partizana i Petrovgrada.

Posetioci turnira doniraće sredstva za humanitarni projekat pod nazivom „Sportom za bolje sutra“. U pitanju je inicijativa kojom je planirano poboljšanje uslova za obrazovanje i bavljenje sportom dece i omladine koja su u stanju socijalne potrebe.

Pored Grada Zrenjanina, uz projekat su stale još i gradske ustanove „Sportski objekti“, Sportski savez, Savez za školski sport, Centar za socijalni rad i Gradska organizacija Crvenog Krsta. Akciju „Sportom za bolje sutra“ podržali su mnogi klubovi i organizacije (Džudo klub Proleter, Tekvondo klub Zrenjanin, Zrenjaninski polumaraton, Košarkaški klubovi Proleter i Petrovgrad, Rukometni savez Srbije…).