TRENERSKA KLINIKA UOČI KOŠARKAŠKOG TURNIRA: Govoriće i Izraelac Pini Geršon

U okviru ovogodišnjeg, jubilarnog, petog Humanitarnog košarkaškog turnira Petrovgradski košarkaški kup(Petrovgrad basketball U16 Cup) u subotu, 6. aprila, od 15 do 18 časova, biće organizovana i značajna predavanja i radionice za košarkaške trenere i ljubitelje košarke.
Udruženje košarkaških trenera Srbije, kao inicijator ove trenerske klinike, uz podršku Košarkaškog kluba „Petrovgrad“ i Organizacionog tima turnira, okupiće u ambijentu Kristalne dvorane u Zrenjaninu neka od najznačajnijih imena domaće i strane košarke.

U terminu od 15 do 17 časova polaznicima klinike svoja iskustva preneće Saša Nikitović, nekadašnji trener timova Crvene Zvezde i Olimpije i nacionalnog tima Bahreina, a danas trener mlađih košarkaša selekcije Srbije. Nikitović će izlagati na temu „Skauting i metodologija izrade“.

Uz njega, učesnici „klinike“ čuće i nekadašnjeg pomoćnog trenera Košarkaškog kluba „Partizan“ Gorana Tadića, koji će govoriti o dve teme: „Rad na terenu“ i „Priprema sastanka i sastanci“.

Treći predavač biće docent Dr Radivoj Mandić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu sa temama: „Rad na klupi“ i „Ponašanje i odnosi u timu“.

Od 17 časova na parketu Kristalne dvorane u Zrenjaninu ljubitelje košarke dočekaće čuveni izraelski trener i tim menadžer košarkaške reprezentacije Izrael Pini Geršon, sa temom: „Napad u tranziciji“ (Transition offense). Gost iz Izraela iza sebe ima veoma bogatu košarkašku karijeru – nekadašnji je trener Olimpijakosa, a sa ekipom Makabija iz Tel Aviva osvajač je titule šampiona Evrolige i FIBA Superlige. Pini Geršon je uvršten među 50 osoba koje su najviše doprinele popularizaciji košarke u Evroligi.

Ulaz na sva predavanja tokom trajanja trenerske klinike u subotu je slobodan.