Pitanje pijaće vode u Zrenjaninu i okolnim mestima uskoro se skida sa dnevnog reda

– Danas, na Svetski dan voda, mogu da kažem da će Zrenjaninci i meštani većeg broja okolnih sela kroz nekoliko meseci piti zdravu vodu iz vodovoda. Potpisivanjem ugovora između Grada Zrenajnina i Ministarstva finansija – prošlog četvrtka – obezbeđene su potrebne garancije za finansiranje radova. Ugovor je potpisan shodno zaključku koji je usvojila Vlada Republike Srbije. Radovi će biti nastavljeni čim vremenske prilike to dozvole.
Ovim rečima je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, je na danas održanoj konferenciji za novinare Srpske napredne stranke, obvestio javnost o najnovijem razvoju događaja oko podizanja „fabrike vode“ na lokalitetu na Mihajlovačkom drumu.
Odluku o potpisivanju ugovora sa Ministarstvom finansija donela je Skupština grada Zrenjanina na zasedanju 26. februara. Kao što je poznato, JKP „Vodovod i kanalizacija“ potpisalo je ugovor sa izabranim izvođačem radova na „fabrici vode“. Garanciju koju prihvata izvođač radova i njegova poslovna banka obezbeđuje Agencija za osiguranje i finaniranje izvoza Republike Srbije.
Takođe je poznato da se radi o italijanskom partneru „Grupa Zillio“ koje se u ovom poslu pojavljuje kao davalac usluge prečišćavanja vode za piće.
M. S-n.