PLANKOVA BAŠTA: U novom sjaju i sa novim sadržajima

Ukoliko prekogranični projekat „Green bridge“ saradnje Srbije i Rumunije, odnosno gradova Budešti Noi i Zrenjanina dobije “zeleno svetlo”, najstariji zrenjaninski park – Plankert, bio bi rekonstrusan, a u programu je i izgradnja sportskog objekta.

Projekat obnove Plankert parka kod Kulturnog centra predviđa uređenje zelenih površina, Rotonde i drugih spomenika, ali i otvaranje takozvane pametne kancelarije na otvorenom, igrališta za mini golf, a ono što će svakako zainteresovati Zrenjanice jeste i otvaranje klizališta sa sintetičkim ledom. Biće osvetljen led sijalicama i imaće video nadzor. Projekat rekonstrukcije je uradila arhitekta Jelka Đorđević.

U multimedijalnoj sali gradske uprave danas je predstavljen projekat “Interreg – IPA CBS”, za koji će partneri u projektu konkurisati za novac. Ukupna vrednost projekta je dva miliona evra.

O saradnji su govorili Alin Nicu, gradonačelnik grada Dudeši Noi Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, projekat uređenja Plankove bašte predstavio je Željko Cvijanović, kooridnator projekta, a o sportskom projektu u partnerskom rumunskom gradu, kakav bi mogao da bude i u našem gradu, govorio je Danijel Petru.

M.B.