PLANOVI MESNE ZAJEDNICE PERLEZ U 2016. GODINI ZAVISE OD SAMODOPRINOSA

Ruši se zgrada gde su matičari i pošta
Težišni problemi Mesne zajednice „Perlez”, koji se provlače iz godine u godinu zbog nedostatka novca, jesu izgradnja fekalne kanalizacije, održavanje postojećih javnih objekata, uređenje atarskih puteva, ali i popravljanje puteva u naselju. To su bile najbitnije teme na sednicama Saveta te Mesne zajednice, a bilo ih je 21.
– Prošle godine smo imali komunalnog radnika, koji je održavao javne površine, ali ove godine smo tu „kratki”, a nemamo ni novca za uređenje radne zone. Takođe, trebalo bi da izgradimo fekalnu kanalizaciju, za koji smo već napisali projekat, ali ne zna se kada će početi izgradnja. Ona bi trebalo da košta otprilike 4 miliona dinara. Kišna kanalizacija nam je u redu – izjavio je Kosta Željski, član Saveta Mesne zajednice Perlez.
On je dodao da u selu treba urediti pijacu, atarske puteve, ali je napomenuo i da se poljočuvari snalaze kako umeju i mogu, jer nemaju terensko vozilo, pa se često voze biciklom, svojim kolima ili motociklom. U Perlezu je atar na čuvanje poveren dvojici poljočuvara.

Suzana Kokavski
Opširnije u štampanom izdanju