PLANOVI VESLAČICE JOVANE ARSIĆ

Svetsko prvenstvo kruna sezone
Za Jovanu Arsić, najbolju zrenjaninsku veslačicu, 2016. godina počela je veoma dobro. Ona je na prvenstvu države na ergometru (veslanje na suvom) postigla lični rekord. Kaže da je ispunila svoj prvi cilj.
– Prošla godina bila je olimpijska, pa je moja najveća želja bila da odem u Rio. To se, nažalost, nije desilo. Nisam uspela da se plasiram na Olimpijske igre u dvojcu sa Ivanom Filipović. Šteta, jer mislim da sam napredovala i ojačala, bila sam spremna za nastup na najvećem svetskom takmičenju – naglašava Jovana.
I ovu godinu mlada veslačica će otvoriti takmičenjem na ergometru. Prvenstvo Srbije u veslanju na suvom je na programu u februaru.
– Naredne sezone predstoje mi nastupi na prvenstvu Evrope i na svetskim kupovima. Kruna sezone je Svetsko prvenstvo u septembru. Pripremam se u Novom Sadu, spremam se za skif jer moja partnerka, za sada, ne trenira veslanje. Treniraće me Sedrik, francuski trener, verujem da će saradnja biti uspešna. Naravno, nastupaću i dalje za svoj klub Zreneks – navodi naša veslačica.

B. MANDIĆ