PLASMAN NA OLIMPIJSKE IGRE U TOKIJU ISTORIJSKI JE USPEH STONOTENISKE REPREZENTACIJE SRBIJE

Dimitrije Levajac heroj kvalifikacija

Preko noći osamnestogodišnji stonoteniser Dimitrije Levajac, član Banata, postao je sportski uzor Srbije. On je, kao član naše reprezentacije, izborio plasman u Tokio na Olimpijske igre.
Na kvalifikacioni turnir, koji je održan u Portugaliji, Dimitrije je otišao umesto Karakaševića, kao treći igrač u postavi (uz Jevtovića i Petea). Međutim, as Banata je dokazao da mu je mesto među najboljima.
U prvom meču Srbija je savladala Austriju, a odlučujući poen doneo je upravo Dimitrije Levajac. U okršaju sa Hong Kongom koji je rangiran kao 10. reprezentacija na kvalifikacijama, Levajac je Srbiji doneo dve pobede, a Marko Jevtović jednu. Stonoteniser Banata je savladao sa 3:1(11:7, 7:11, 11:7, 11:7) Lam Slu Honga, a potom je bio bolji od 19. igrača sveta Vong Sun Tinga rezultatom 3:2 (11:9, 8:11, 10:12, 11:3, 11:6).
– Nisam očekivao da možemo da prođemo kvalifikacije, ali mislim da niko nije. No, nadmašili smo sebe, a ja sam pružio možda i najbolje partije u životu. Presrećan sam jer je Srbija obezbedila učešće na Olimpijadi, tako sam i ja ostvario svoj san – kaže mladi stonoteniser.
Po povratku u Zrenjanin saigrači iz Banata su Levajcu priredili vatromet i doček ispred hale Medison. Skandiralo se junaku stonoteniske reprezentacije i na meču Banata sa slovačkim timom Vidrani.

Ž. Cvetić