POČELA ŠKOLSKA OLIMPIJADA: Neki novi klinci sad su olimpijci

Takmičenja na 9. Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine (SOŠOV) počela su danas pre podne, a prvi su na borilišta izašli džudisti i atletičari. Potom su nadmetanja krenula i u basketu, na poligonima i u plivanju.
Tačno u podne najveća sportska đačka manifestacija u Pokrajini svečano je otvorena u Kristalnoj dvorani. Osnovci i srednjoškolci i njihovi profesori aplauzom su nagradili učesnike programa koji su im pesmom i plesom poželeli dobrodošlicu.
Najviše podrške dobili su sportisti, predstavnici svih sedam vojvođanskih okruga, koji će se do nedelje nadmetati u 15 disciplina. Reč je o atletici, plivanju, gimnastici, ritmičkoj gimnastici, odbojci, košarci, fudbalu, rukometu, stonom tenisu, streljaštvu, džudou, karateu, basketu, šahu i na poligonima (mini olimpijske igre). Osim na objekatima u gradu (stadion, bazen, obe hale sportova, Gradsko strelište, školske sale), takmičenja će biti održana i u Kleku, Aradcu, Ečki, Mihajlovu i Botošu.
Olimpijadu je svečano otvorio Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport istakavši da je ta manifestacija promocija sporta, zdravlja i istrajnosti.
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pozdravio je i poželeo takmičarima dobre rezultate i lepo druženje, kao i da iz Zrenjanina ponesu nezaboravne uspomene.
Očekuje se da će Zrenjanin od 19. do 22. maja, koliko traje SOŠOV, ugostiti blizu 6.000 sportista, profesora, službenih lica, sportskih sudija, volontera.

B.M.