PODRŠKA „PERSU MARKETA”

Sredstva za medicinsku opremu

Persu marketi, zajedno sa svim ostalim članicama Domaćeg trgovačkog lanca (DTL), donirali su 2. aprila iznos od 8,5 miliona dinara, koji je uplaćen na namenski račun Vlade Republike Srbije, za kupovinu neophodne medicinske opreme za borbu protiv virusa Kovid-19.
– Kao jedni od osnivača DTL-a, trgovačkog klastera koji posluje na teritoriji cele Srbije u gotovo 700 objekata, „Persu marketi” uložili su 1,2 miliona dinara u ovu zajedničku donaciju, a sve u cilju da se kao društvo što pre izborimo sa novonastalom situacijom. Smatramo da je novac sada najpotrebniji u zdravstvu i radimo sve što možemo da pomognemo opstanku zajednice, upravo kroz pomoć zdravstvenim ustanovama. Pored toga, preduzeli smo i sve mere zaštite naših zaposlenih, kao i kupaca, kako bi sprečili širenje virusa – poručuju iz „Persu marketa”.
Od početka vanrednog stanja, u svim „Persu marketima” uvedene su dodatne mere zaštite, kasiri su izolovani zaštitnom zavesom, trgovci su opremljeni vizirima, maskama i rukavicama, a dezinfekcija kontaktnih površina vrši se na svaka dva sata.

L. Z.