PODSEĆANJE NA „DANE PIVA“, U UTORAK, 25. AVGUSTA: Prolog tradicionalnoj pivskoj manifestaciji

Brend Grada Zrenjanina, turistička i kulturno-zabavna manifestacija koja se u našem gradu tradicionalno održava poslednje nedelje avgusta, epidemiološka situacija je onemogućila, ali će, ipak, u utorak, 25. avgusta, organizatori podsetiti kako je bilo poslednjih godina.

Na gradskoj kući biće postavljen video bim i sugrađani će moći da vide filmsku priču o „Danima piva“, a u 10 časova sa Trga slobode kreće povorka fijakera koja će stići do svih mesnih zajednica i brojnih kolektiva, počastivši prolaznike zrenjaninskim pivom. Neće izostati ni muzička pratnja, kao ni folklorna ikonografija.

Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina kaže da poštovati sve mere zaštite.Ovaj prolog možda može da najavi i održavanje manifestacije na jesen, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljnija, u skladu sa merama koje budu naložene. Drugi talas korona virusa je zustavio „Banatsku bajku“, „Korzo fest“ nije ni krenuo, ali smo spremni da ih realizujemo do kraja godine ukoliko nam mogućnosti dozvole – rekao je on.

Dani piva“ se održavaju od 1986. godine.

B. Jajić