POGREBNA SLUŽBA JKP „ČISTOĆA I ZELENILO“ : Rad tokom vanrednog stanja

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ radi sa strankama za organizaciju sahrane, ugovaranje usluga, prodaju pogrebne opreme i prateće komunalne poslove:
• Radnim danima od 7 časova do 15 časova,
• Subotom od 7 časova do 15 časova I
• Nedeljom od 8 časova do 15 časova,
Za slučaj nastupanja smrti, radi prevoza posmrtnih ostataka, organizovano je dežurstvo. Tada su dostupni brojevi telefona 066/8660 300 i to non stop, bez obzira na uveden policijski čas.
Sve građane i stranke kojima je potrebna bilo kakva informacija upućujemo na telefone preduzeća: 023/561-473, 023/525-737 i 066/8660-300 za slučaj smrti, dok je za pisanu komunikaciju za sve podneske i slične dokumente na raspolaganju tel/faks 023/542-906 kao i adresa elektronske pošte pogrebno@jkpciz.co.rs i office@jkpciz.co.rs.
Na gradskim grobljima u Zrenjaninu preduzete su sve higijenske i sanitarne mere zaštite građana i zaposlenih od moguće zaraze ili prenosa korona virusa COVID-19.

REDUKOVANO OKUPLJANJE
JKP „Čistoća i zelenilo“ napominje da je prema Zaključku Vlade Republike Srbije, ograničeno okupljanje građana na javnim, otvorenim i zatvorenim prostorima tako da distanca između lica mora biti najmanje 2 metra, kao i da na površini od 4 kvadratna metra ne može biti više od jednog lica. Ove mere se primenjuju a da se pri tom ne narušavaj dostojanstvo pokojnika i ožalošćenih niti pijetet čina sahranjivanja.
Preduzeće sprovodi sve opšte, posebne i vanredne mere koje se odnose na higijensku sigurnost objekata i lica, a tokom sahrane, obezbeđena je mogućnost dezinfikovanja ruku.
U „Čistoći” upozoravaju sve stranke da je neophodno da se pridržavaju svih higijenskih mera na koje nas upozoravaju stručnjaci, kao i propisanih ograničenja u kretanju-u tom smislu. Sahrana nije izgovor za nepridržavanje ovih mera i preduzeće nije nadležno za izdavanje opravdanja, dozvola ili sličnih dokumenata, te se u tom smislu odriče postojanja bilo kakve odgovornosti.
– S obzirom na obim i veličinu opasnosti u uslovima pandemije, sugerišemo strankama da je neophodno smanjiti broj lica koja prisustvuju na sahrani. Jako je važno pridržavati se radnog vremena groblja i izričito je zabranjeno tokom vanrednog stanja organizovati okupljanja većeg broja lica oko grobnog mesta, naročito uz iznošenje hrane ili pića. Navedene mere preduzimamo kako bi pre svega zaštitili Vas ali i zaposlene u Javno komunalnom preduzeću“Čistoća i zelenilo“, kako bi Vam bili na raspolaganju tokom vanrednog stanja zbog epidemije virusom COVID-19 – rekla je Danijela Tančić, zadužena za odnose sa javnošću u ovom komunalnom preduzeću.


MERE ZAŠTITE ZA VREME VANREDNOG STANJA
Ulazak u poslovne objekte Javnog komunalng preduzeća „Čistoća i zelenilo“ se odvija na način da se ne stvara red ili gužva:
– U svakom poslovnom objektu uslužuju se istovremeno maksimalno 2 osobe. Nakon što se oslobodi pristup zaposlenom, dozvoljeno je da uđe naredna stranka. U redu izvan poslovnog objekta neophodno je održavanje razmaka od najmanje 2 metra – ističe Danijela Tančić. Ona sugeriše, u skladu sa mogućnostima, da se koristi plaćanje platnim karticama.
Takođe, ukoliko sugrađani imaju potrebu, u poslovnim objektima mogu dezinfikovati ruke, naročito za plaćanje gotovim novcem
– Ukoliko kašljete i kijate prekrijte usta i nos laktom ili papirnom maramicom koju je potrebno posle jednokratnog korišćenja da odbacite, a ukoliko mate siptome respiratorne infekcije a imate realne razloge da sumnjate da bi mogla biti u pitanju infekcija virusom COVIDA-19 (kašalj, kijanje, bol u grudima, kratak dah, povišena temperatura) molimo da ne ulazite u prostorije Preduzeća, nego da se što pre javite na dežurne telefone Zavoda za javno zdravlje – podsetila je na mere Tančić.