POLAGANjEM VENACA NA VIŠE SPOMEN OBELEŽJA OBELEŽEN PRAZNIK GRADA

Praznik Grada – 17. novembar, koji se obeležava na godišnjicu ulaska srpske vojske, na čelu sa brigadirom Dragutinom Ristićem 1918. godine u tadašnji Bečkerek obeležen je polaganjem venaca na više spomen obeležja vezanih za ovaj veliki istorijski događaj.Venci su položeni na pomen obeležje srpskih i ruskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu, spomen ploču brigadiru Ristiću, bistu komandanta Prve armije Srpske vojske vojvode Petra Bojovića, spomen ploču srpskim dobrovoljcima u porti hrama Uspenja Bogorodice i spomenik kralju Petru Prvom Karađorđeviću.
Osim predstavnika grada Zrenjanina i Srednjobanatskog okruga vence na spomenik kralju oslobodiocu položili su članovi Udruženja potomaka i poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova Srbije od 1912. do 1918., Srpske napredne stranke, Patriotskog bloka DSS – Dveri i Srpskog pokreta obnove.
U svečanoj sali kasarne Vojske Srbije „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“, obeležen je praznik grada, koji je od danas i Dan jedinice – Komande za razvoj Banatske brigade.
Himnu Srbije „Bože pravde“ otpevala je članica hora Novosadske opere Milica Dosković. U umetničkom delu programa učestvovali su glumci Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Jovica Jašin i Miljan Vuković, mešoviti hor „Sveti Rafailo Banatski“, muški hor crkve Arhangela Mihajla, i duvački orkestar Muzičke škole „Josif Marinković“ kojim je dirigovao Branislav Gagić.
M. S-n.