Posao u Sloveniji i Mađarskoj

Nezaposleni određenih struka mogu da posao pronađu preko granice, u Sloveniji i Mađarskoj, saznajemo u zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje. To su uglavnom zavarivači i mašinski mehaničari.
Za rad u Sloveniji, za potrebe poslodavca DOO „Lovenija“ u mestu Spodnji Duplek, za radno mesto zavarivača, mogu da konkurišu radnici sa najmanje trećim stepenom stručne spreme, zanimanja – mašinbravar, zavarivač, metalostrugar, mašinski tehničar i drugih, koji imaju 12 meseci radnog iskustva i veštinu zavarivanja po TIG- postupku. Radni odnos je na određeno vreme do godinu dana, uz probni rad od dva meseca i mogućnost produženja radnog odnosa. Potrebna dokumentacija za konkurisanje je radna biografija, svedočanstvo (diploma) overeno APOSTILE pečatom, potvrda o nekažnjavanju, overena fotokopija pasoša, a poželjne stavke – potvrda o radnom stažu i sertifikat za zavarivanje po TIG-postupku. Konkurs je otvoren do 5. februara.
Zainteresovani za rad u Mađarskoj, zbog rokova, potrebno je što pre da se jave svom savetniku u filijali za zapošljavanje, ukoliko im je struka iz oblasti mašinstva i poznaju mađarski jezik na srednjem ili višem konverzacijskom nivou. Tražena su lica drugog i trećeg stepena stručne spreme, mašinski mehaničari, za rad na poslovima operatera u proizvodnji, ili tehničkih operatera. Obezbeđeni su troškovi prevoza, smeštaja, viziranja pasoša i radnih dozvola.
M.B.