POSETA IVANIŠEVIĆA: Podrška Ečki i Mužlji

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević, posetio je danas mesne zajednice Ečka i Mužlja, kao deo redovnih aktivnosti ministarstva, obilaska stanovništva na terenu, i kako je naveo, podršku aktivnim lokalnim samoupravama, kakva je i zrenjaninska.

–  Mi smo u prethodne dve godine, što u Gerontološki centar u Zrenjaninu, gde je uloženo 14 miliona dinara, što kroz uredbu o namenskim transferima, gde je Ministarstvo Gradu Zrenjaninu opredelilo više od 8 miliona dinara na godišnjem nivou, a nadamo se i povećanju sledeće godine, uložili značajna sredstva i danas razgovaramo o tome koje su potrebe za neki budući period. Tih 8 miliona dinara otvara mogućnost da svako ovakvo mesto ili bilo koja mesna zajednica, kao što su Ečka ili Mužlja, dobije neki oblik socijalne zaštite tamo gde je najpotrebniji, na samom terenu – naveo je Ivanišević i dodao da će se danas razgovarati upravo o tome koje su socijalne potrebe stanovništva u prigradskim mesnim zajednicama, kako bi život u tim naseljima bio isti kao u gradu.

– Razgovaraćemo i o mogućnosti za realizaciju određenih projekata kroz Kancelariju za javna ulaganja, dakle, da pružimo maksimalnu podršku svim lokalnim samoupravama koje jesu i žele da budu aktivne. Zrenjanin će za svoje aktivnosti imati našu punu podršku – poručio je Nenad Ivanišević.