Poštuj tuđe, smeran budi, misli na svoje!

Piše: Dalibor Bubnjević

Kampanja za lokalne izbore ulazi u foto-finiš! Političkim partijama preostaje nekoliko dana da biračima upute ključne poruke. U tom poduhvatu se opredeljuju za različite metode. Opozicija je iskazala kreativnost i upotrebila tzv. lajavce. Ukoliko ne znate o čemu je reč, bilo bi poželjno da ponovo pogledate epizode serije „Bolji život“. Naime, u odsustvu novca, predlaže se korišćenje megafona na vozilima u cilju informisanja javnosti. Umesto ćeten alve, predstavnici liste pod brojem 4. sugrađanima nude politički program.
Pohvalno je to što se u Zrenjaninu kampanja odvija bez većih trzavica. Vlast i opozicija su demonstrirale izuzetnu odgovornost, baš kao i predsednik Gradske izborne komisije (Jovan Stankov).

Čudno je da političkih razmimoilaženja nema, čak ni na društvenim mrežama. Paranoičan posmatrač bi stekao utisak o koordinisanom delanju. Svi akteri na izbornoj sceni bi trebalo da pogledaju predstavu Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ o Mihajlu Pupinu. Autor teksta Uglješa Šajtinac je bio veoma jasan: poštuj druge, smeran budi, ali misli i na svoje… Na njegov komad je publika reagovala krajnje iskreno, snažnim aplauzom i suzama. Reč je o sceni koju priželjkuje svaki političar. Zašto onda nadležni izbegavaju Šajtinčevu iskrenost… Da nije problem u endemskoj laži?