POTPISAN UGOVOR O BELGIJSKOJ INVESTICIJI U ZRENJANINU: Startuju sa 13 veruju da će za dve godine imati 180 radnika

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor belgijske kompanije „T4B“ Petrik Veriš potpisali su juče u Zrenjaninu protokol o saradnji između Grada i ove kompanije, čiji su osnovni proizvodi elementi za prozorsku dekoraciju i zavese. Svečanosti su prisustvovali ambasador Kraljevine Belgije u našoj zemlji, njegova ekselencija Leo Daes i direktor pogona u Zrenjaninu Reoel Elfrink, inače državljanin Holandije.

Pored uređenja infrastrukture i ostalih poslova, moji saradnici i ja veliki napor činimo da povećamo zaposlenost u regionu. Prošle godine otvoreno je preko 3.000 novih radnih mesta, a do kraja ove ugovoreno je zapošljavanje više od 1.500 naših ljudi, i to u proizvdonji. Verujem da će naši prijatelji iz Belgije poneti lepe impresije iz našeg grada i uticati na svoje kolege da pođu njihovim putem – izjavio je gradonačelnik Janjić, neposredno po potpisivanju protokola.

Ambasador Kraljevine Belgije, saveznice Srbije u Prvom svetskom rartu, napadnute istog dana kada i Srbija, Leo Daes izrazio je ovom prilikom, u svoje i u ime svoje supruge, veliko zadovoljstvo prijemom u Zrenjninu i naročito – povoljnim izveštajima ljudi iz belgijske kompanije o kvalitetu ovdašnje radne snage na koju računa.

Trenutno u iznajmljenom pogonu belgijske kompanije radi 13 radnika, a plan je da do sredine 2020. godine broj zaposlenih poraste na najmanje 180 i – da se podigne sopstveni pogon. Vrednost investicije bi do tog momenta narasla na oko tri i po miliona evra.

M. S-n.

Belgiski ambasador u poseti kompaniji T4B u Zrenjainu.JPG3

Belgiski ambasador u fabrci T4B 2.JPG