VIDOVDANSKA AKADEMIJA U NARODNOM POZORIŠTU ,,TOŠA JOVANOVIĆ“: Nagrađeni đaci generacije sa teritorije Grada Zrenjanina

Uz državnu himnu ,,Bože pravde“ juče je u Narodnom pozorištu ,,Toša Jovanović“ održana svečana Vidovdanska akademija koju su upriličili organizacija ,,Svetosavlje“ i Grad Zrenjanin. Tom prilikom, već tradicionalno od 2007, nagrađuju se učenici generacije koji su završili osnovne i srednje škole sa teritorije Grada. Njih je ove godine 37, a nagrade su im uručili predsednik ,,Svetosavlja“ Dragan Vidaković i gradonačelnik Čedomir Janjić. Novina od ove godine je to da će se dodeljivati i nagrada za najistaknutijeg prosvetnog radnika, koji se tokom godine istakao svojim radom i trudom. Nagradu za ovu godinu dobila je Irina Ubović, profesorica ruskog jezika iz Zrenjaninske gimnazije čiji učenici nižu ogromne uspehe na takmičenjima iz ruskog jezika.

DSC_0679

– Želja nam je da istaknemo rad i trud kako najboljih đaka, tako i njihovih profesora. Ističući njihove primere ukazujemo na značaj znanja i obrazovanja, jer su upravo ovi đaci svetli primeri i drugoj deci. Put nauke i obrazovanja je najbolji put i za njih, kao i za ceo naš narod. Nadam se da će svake godine biti sve više dece i da ćemo sa ponosom nastaviti ovu tradiciju – istakao je Dragan Vidaković predsednik ,,Svetosavlja“

Grad Zrenjanin priredio je ovih dana niz prijema za sve one učenike koji su osvojili nagrade i priznanja na takmičenjima, stoga ni danas nije izostala podrška lokalne samouprave.

– Deca koja su danas dobila nagrade najbolji su đaci u svojim školama. Više puta sam ponovio da su oni najvrednije sto imamo. Trudićemo se kao zajednica da im stvorimo što bolje uslove za dalji život kako bi nam se jednog dana, kada završe škole, vratili kao vrsni stručnjaci – izjavio je gradonačelnik Čedomir Janjić

Vidovdansku besedu uz podsećanje na Kosovski boj i zavet kneza Lazara, njegovo opredeljenje za carstvo nebesko, ali i Gavrila Principa koji je svojim vidovdanskim pucnjem promenio tok istorije govorila je Dragana Jovanović, profesorka istorije.

M.Malbaški

Foto: Jovan Njegović Drndak

(Opširnije u štampanom izdanju)

DSC_0709

DSC_0700

DSC_0697

DSC_0694

DSC_0690

DSC_0688

DSC_0683

DSC_0661