PRODAJA ZGRADE NA UGLU BULEVARA MILUTINA MILANKOVIĆA I NEMANJINE: „Agrorit“ ponudio preko 28 miliona dinara

Agrorit D.O.O“ Melenci ponudio je 28 miliona i 304.89,10 dinara za kupovinu poslovne zgrade stečajnog dužnika „Mering D.O.O“ na danas održanom javnom nadmetanju za prodaju ove zgrade.

Predstavnik „Agrorita“ Dušan Mijatov izjavio je za naš List da očekuje da svi preostali finansijski i administrativni poslovi budu obavljeni do sredine jula, kada će firma koju predstavlja postati i formalno vlasnik ove arhitektonski veoma uspele zgrade.

Do pune cene kupac treba da plati još 9.434.393 dinara, pošto je depozit od 18.869.879 dinara već uplatio.

Javno nadmetanje u kancelariji stečajnog upravnika „Meringa“ Dragice Arsć trajalo je svega par minuta, pošto je melenačka firma jedina bila zainteresovana.

Postupak je finale stečajnog postupka kojim je u Privrednom sudu u Zrenjaninu maja 2015. bilo proglašeno bankrotstvo „Meringa D.O.O“.

Kupac ovom prilikom nije želeo da komentariše svoje namere o budućnosti zgrade površine 720 kvadratnih metara.

Zgradu su projektovale arhitekte biroa „Ars forma“, na čelu da diplomiranim inženjerom arhitekture Aleksandrom Rackovim. Zgrada je nagrađivana na konkursima za najuspelija arhitektonska rešenja. Sagrađena je od savremenih materijala, sa dosta aluminijuma i specijalnih vrsta stakla.

M. S-n.

20180610 zgrada nagrada raskrsnica (4)