OTVORENA SEZONA NA PESKARI: Uređene plaže spremno očekuju kupače

Dva meseca kupanja, sunčanja i uživanja uz bogat sportsko-rekreativni i zabavni program u okviru manifestacije „Zrenjaninsko leto na Peskari 2018“, otpočelo je današnjim svečanim otvaranjem. Program su upotpunili avioakrobatičari, padobranski skokovi instruktora padobranstva Stevana Miletića u organizaciji Tandem skoka, plesna tačka „Fri dens kluba“, kao i adrenalinska vožnja skuterima Motodžeta.

peskara (6)

Manifestaciju je otvorio direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina koji je predočio šta je do sada urađeno kako bi Peskara bila što uređenija.

Produžena je i uređena plaža (više od 100 metara) sa novim mobilijarom, plažnim barovima, dečjim igralištem i suncobranima. Postavljena je nova talpa, kao i teren za odbojku na pesku. U novom ruhu kupalište može da primi i do 10.000 posetilaca – izjavio je Ljubotina.
Grad Zrenjanin podržao je i ovu manifestaciju,
kao još jednu u nizu koje Grad i Turistička organizacija sprovode zajedno, rekao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Motodžet škola skutera pripremila je prigodan program i obuke za sve zainteresovane.

Akcenat je na bezbednosti u plovnom saobraćaju, ali i tome da se neko jednog dana i takmiči u vožnji skuterom. I za jedno i za drugo važna je obuka. Petkom i subotom deca iz Zrenjanina će imati besplatnu obuku. Ove godine očekujemo i veliki broj gostiju iz inostranstva – istakao je Aleksandar Kreveši, predsednik Motodžet H2O adrenalin skuter kluba.

M.Malbaški

Foto: Jovan Njegović Drndak

peskara (2) peskara (3) peskara (4) peskara (7) peskara (8) peskara (9) peskara (10) peskara (11) peskara (1)