DRAGOMIR RADOVANAC, V.D. DIREKTORA GRADSKE STAMBENE AGENCIJE

Omiljena kupališta spremno dočekala Zrenjanince

Letnja sezona je uveliko počela. Uobičajeno visoke temperature za jun i početak jula naterale su mnoge da potraže rashlađenje. Velike gužve posebno su primetne na Peskari. Beleži se posećenost i noću zbog žurki koje se organizuju. Naši sugrađani neretko borave i na drugim izletištima: Motelu „Šumice”, Tisi, kao i sportsko- rekarativnim centrima.
O navedenim lokacijama brine Javno preduzeće „Gradska stambena agencija” (GSA). Takođe, bavi se izdavanjem poslovnog i stambenog prostora u svojini Grada. O tome šta je urađeno u toku priprema za ovu sezonu detaljnije je govorio Dragomir Radovanac, vršilac dužnosti direktora.

ULOŽENO 30 MILIONA
– Od ove godine uvedeno je nekoliko novina. Na Peskari su dosadašnji krovovi sa trskom zamenjeni onim sa tegulom zbog problema sa insektima (osama) koji smo imali u prethodnom periodu. Takođe, na suncobrane je dodata zelena zaštitna mreža. Postavljena je i rampa za osobe sa invaliditetom, kako bi i oni lakše prišli vodi. Dopremljen je nov pesak. Neophodno ga je menjati svake godine, jer se stari spere pri padavinama i raznese ga vetar. Na Peskari je angažovano osam spasilaca, a na Tisi dva. Na tom kupališno-odmarališnom potezu ima 80 kamp kućica. U svim centrima je postavljen dovoljan broj kanti za smeće. Kako bi sva tri popularna lokaliteta bila što lapša i funkcionalnija, Grad je uložio oko 30 miliona dinara – izjavio je Radovanac.
Program poslovanja GSA za ovu godinu usvojen je krajem prošle godine. Naš sagovornik dodaje da bi trebalo da se uradi detaljno istraživanje tržišta za plasiranje usluga.

NOVINE U NAREDNOM PERIODU?
Radovanac kaže da je predviđena izgradnja 32 garaže koje će u narednim godinama služiti za izdavanje. Nameravaju i da pružaju dimničarske usluge. Planira se edukacija svih članova Nadzornog odbora i rukovodilaca sektora iz oblasti korporativnog upravljanja.
Predviđeno je da se zaposle tri radnika. Jedan sa visokom i dva sa srednjom stručnom spremom.
Planirano je povećanje naplate javnih prihoda od zakupa poslovnog prostora za osam odsto.
Preduzeće ne planira priliv iz budžeta lokalne samouprave.

N. Stanić

  • BAZEN KAO OPCIJA ZA RASHLAĐENJE
    Letnja sezona otvorena je i na gradskom bazenu. Oni koji budu odlučili da ovde potraže rashlađenje moći će to da urade radnim danima u periodu od 11 do 19 časova a vikendom od 10 do 19 sati. I ove godine biće organizovane razne svirke u saradnji sa ugostiteljskim objektom „Lajan Pab”(Lion Pub). O tome šta je urađeno u sklopu priprema detaljnije je govorio za RTV Santos Dragan Bogdanović, Upravnik SC Jug.
    – Obavili smo uobičajene radove poput košenja trave, farbanje betonskih podloga, tretiranje travnatih površina protiv krpelja, sređivanje malog i velikog bazena, tretiranje hlorom i usisavanje dna bazena. Sa vodom je sve u redu što potvrđuje dozvola koju smo dobili uoči početka sezone od Zavoda za javno zdravlje. Takođe je i spasilačka služba imala obnovu licenci – izjavio je Bogdanović.