JOŠ JEDNA GENERACIJA NAPUSTILA ELEKTROTEHNIČKU I GRAĐEVINSKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA”

Gde god da vas put odvede – istrajte

Rastanak sa srednjom školom prekretnica je u životu svakog đaka. Naš veliki pisac, Miroslav Mika Antić, savetuje da se sa te staze ponese ono najvrednije i najlepše. „A jednom, kad godine minu u beskraj, u daljinu, i prođu šareni dani kao da nisu ni bili, i umore se sve šetnje, i posive aprili, i lepi plavi čuperak nad okom nam osedi – videćeš da ta mrva, majušna mrva detinjstva, nov neki život vredi”.
Maturanti Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla”, njih 182, oprostili su se 19. juna od srednjoškolskih klupa, knjiga, nastavnika. Elegantni, nasmejani, i sa po kojom suzom u oku, strpljivo su pozirali fotografima…za uspomenu. Uz njih su bili roditelji, prijatelji, komšije…Proslava je održana u Hotelu „Vojvodina”.

– Dragi naši učenici, došao je trenutak kada će svako od vas krenuti svojim putem. Neko će otići na studije, neko se oprobati u sferi rada, a poneko razmišlja o pokretanju sopstvenog biznisa. Gde god vas put odveo, želim vam da istrajete, da radite na ostvarivanju svojih ciljeva i budete uspešni – poručila im je direktorka dr Marija Servo.
Odeljenje 3-5 završili su električari i serviseri termičkih i rashladnih uređaja. Podrška im je bio odeljenjski starešina Vladimir Jakšić. Razred 3-8, rukovaoce građevinskom mehanizacijom, ispratila je Maja Kvaščev. Milana Nikolin bila je razredna 4-1, elektrotehničarima energetike. Odeljenje 4-2 su elektrotehničari automatike. Kroz četiri godine školovanja vodila ih je Mirka Markuš. Oni koji su već ozbiljno zagazili u programerske vode su elektrotehničari računara (4-3). O njima se brinuo Đorđe Vlajnić. Elektrotehničare informacionih tehnologija (4-4) izvela je Jelena Gavanski.

Uz arhitektonske tehničare, na stazi obrazovanja bio je Đorđe Miladinović. Nastavu na mađarskom jeziku slušali su elektrotehničari informacionih tehnologija, a sa njima je bio razredni Imre Kelemen.

Odličnih učenika u ovoj školskoj godini je 52, i oni su nagrađeni knjigama. Za đake generacije izabrani su Vladimir Žarin (4-3) i Marija Milutinović (4-5).

Pored poklona i diploma, dobili su i novčanu nagradu.

Miroslava Malbaški
Foto: Studio „Fleš” (Flash)

 

  • TESLINI VUKOVCI
    Diploma „Vuk Karadžić” najznačajnije je priznanje za svakog učenika. Teslinih vukovaca je u ovoj generaciji osmoro. To su: Mila Kočišev (4-2), Vladimir Žarin (4-3), Marko Gudžev, Marko Milančevski, Marko Miladinov, Vojin Milenković, Luka Somoru (4-4) i Marija Milutinović (4-5)