SVEČANOST MATURANATA MEDICINSKE ŠKOLE (GENERACIJA 2020/2024.)

Humani i solidarni, sa srcem punim vedrine

Okupljeni na platou ispred Kulturnog centra, veseli i nasmejani, učenici Medicinske škole uz mnogo zagrljaja, osmeha i po koju suzu pripremali su se za proslavu završetka srednjoškolskog obrazovanja. Nakon što su roditelji, rodbina i prijatelji zauzeli svoja mesta, defileom je započeo zvaničan program. Proslava je potom nastavljena u Hotelu „Vojvodina”.

Direktorka Sanja Kukolj, je istakla je da je ponosna na maturante jer su izabrali profesiju koja, pored znanja i veština, podrazumeva i humanost i solidarnost. Poželela je da im um i srce budu bogati vedrim mislima i radošću.
– Verujem da ste iz srednje škole poneli puno prijateljstva i lepih uspomena kojih ćete se prisećati sa osmehom na licu, kao i mnogo znanja i veština koje će vam služiti u životu. Uverena sam da vam je škola pomogla da se formirate kao zrele ličnosti koje cene prave vrednosti – poručila je Kukolj.

Takođe je podsetila na dostojno predstavljanje škole na takmičenjima, ali i kroz angažovanje maturanata u raznim humanitarnim akcijama.
Za učenicu generacije proglašena je Nataša Živojnov. Ona je nagrađena i tabletom. Kako kaže, Nataša, do rezultata je dolazila samostalno, ali uz podšku porodice, profesora i razredne.

– Znam da bez napornog truda i rada ne bi sve to postigla. Zbog toga sam prvenstveno ponosna na sebe, što nisam odustajala, već sam gurala napred. Nekad nije važan sam cilj, već sa koliko prepreka se izboriš na putu do njega – objašnjava Živojnov.

Učenica generacije ističe da će iz protekle četiri godine najviše pamtiti trenutke provedene sa društvom i razrednom. Ona se konstantno trudila da ih nasmeje, nauči i sa njim razgovara na razne teme. Školovanje planira da nastavi na Medicinskom fakultetu u Beogradu.
Generaciju 2020/2024. Medicinske škole čini 130 učenika: 88 medininskih sestara – tehničara koji su nastavu pohađali na srpskom jeziku, 21 medicinska sestra-tehničar na mađarskom jeziku i 29 farmaceutskih tehničara.
Srednja ocena generacije je vrlodobar 4,46, a na maturskom ispitu odličan 4,56.

J. Šormaz
Foto: Foto-studio „Đenka”

  • POHVALNICE
    Maturantima koji su školu predstavljali na takmičenjima i osvojili nagrade uručene su pohvalnice i knjige. Zapažene rezultate ostvarili su: Nataša Živojinov (srpski jezik, biologija i ruski jezik), Nevena Antonin (fizičko vaspitanje i biologija), Jelena Manojlović, Ivana Milanović, Katarina Lazić, Milena Korovljev, Milan Ivanović, Svetozar Đurđul, Milica Komnenović, Adrijan Nađ, Una Kirćanski, Nataša Stajić i Mirjana Ludoški (svi fizičko vaspitanje), Taisa Stanić i Teodora Sekulić (obe srpski jezik i književnost), Željana Kulauzov (zdravstvena nega), Matina Balint (engleski jezik), Enike Fekete (nemački jezik), Anđela Prodić (biologija) i Jovana Lukić (prva pomoć).