PRAVNI SAVET NAJSIGURNIJI KADA DOLAZI OD ADVOKATA A NE OD TZV. AGENCIJA

Nadripisarstvo – obmanjujuće, nezakonito i nekompetentno

U sudovima u Srbiji vodi se više od 30 hiljada parničnih postupaka pomoću kojih klijenti traže naknadu štete bankarskih troškova naplaćenih za obradu kredita, a najviše presuda do sada doneto je u korist građana koji su smatrali da banka nije imala pravo da tu uslugu naplati, prenosi N1.
Aktuelizovanjem ovog problema, pojavile su se brojne agencije koje, preko reklama i telefonskih poziva, nude posredničke usluge između oštećenih i advokata. Pozivajući se na iskustvo, nadripisari predlažu i pregled dokumentacije, a naglašavaju i da se neosnovano naplaćen novac može povratiti jedino tužbom.

LAŽNO PREDSTAVLJANJE ZASTUPNIKA
Iako je ova praksa u suprotnosti sa Zakonom, pojavom organizacija koje bez odgovarajuće stručne spreme pozivaju građane na pružanje pravne pomoći, nadripisarstvo sve češće se sreće u našem društvu, ističu iz Advokatske komore Vojvodine (AKV).
– U pitanju su agencije koje nemaju pravo da pruže pravnu pomoć, već služe kao veza između građana i „advokata” koji su u bliskoj vezi sa tom agencijom i sa njima zajedno dele „plen” na štetu građana – kaže Vesna Radišić Guteša, predsednica Ogranka AKV u Zrenjaninu.


Prema njenim rečima, lažno predstavljanje zastupnika je krivično delo, jer se radi o licu koje bez odgovarajuće stručne spreme daje pravne savete i uslugu naplaćuje. Prema Zakonu, ističe, pravnu pomoć može da pruži samo advokatura, zbog čega je za ovaj prekršaj propisana novčana ili kazna do dve godine zatvora.
– Građanin koji sarađuje sa agencijama najrazličitije vrste ne prave prekršaj, ali lica koja stoje iza njih čine krivično delo. Najčešće krše Kodeks profesionalne etike advokata, prema kojem ne sme da nudi usluge, niti da se reklamira – objašnjava Radišić Guteša.
Uprkos tome, dodaje naša sagovornica, nadripisari pomoć nude putem sredstava javnog informisanja, pa tako na nezakonit način pridobijaju klijente uz obećanje da će brzo i lako ostvariti svoja prava.

VAŽNO JE MEĐUSOBNO POVERENJE
Predsednica ogranka AKV naglašava da je važno da advokat i stranka u postupku, pre svega, imaju neposredan kontakt i ostvare odnos međusobnog poverenja, uz kontinuiranu obavezu advokata da svog klijenta obaveštava o toku postupka i svim bitnim stvarima o predmetu koji vodi.
– Ukoliko se putem agencije za posredovanje zatraži pravna pomoć najčešće se ne stupa u direktan kontakt sa advokatom koji će stranku zastupati. Zbog toga, građani nemaju jasnu predstavu o toku predmeta, mogu biti prevareni za određene novčane iznose, kamate, procente, rokove – navodi Radišić Guteša.
Kako bi bili sigurni i zaštićeni, građani zaštitu prava treba da zatraže direktno putem svog izabranog advokata. U Imeniku advokata AKV nalazi se spisak svih na teritoriji Pokrajine i putem njega se može proveriti ko je zaista advokat i odabrati ga po sopstvenom nahođenju, podsećaju iz AKV.
J. Šormaz