ZAVRŠENA „NEDELJA CRVENOG KRSTA” U ZRENJANINU: ZASLUŽNIMA PRIZNANJA

Dani promocije humanosti

Povodom „Nedelje Crvenog krsta” gradska organizacija nije imala ni minut odmora. Nastavili su onako kako su radili i proteklih godina, a manifestacija je bila prilika da prikažu rezultate i da se nagrade najistaknutiji članovi.
Godišnja skupština Crvenog krsta Zrenjanina bila je prepuna emocija, dirljivih reči i fotografija koje su govorile o periodu punom izazova i neizvesnosti. I ovom prilikom je naglašeno da je borba protiv virusa korona bila prioritet, ali da nisu zanemarene ni ostale aktivnosti. Primajući zlatni znak Crvenog krsta Srbije za dugogodišnje angažovanje i promociju dobrovoljnog davalaštva krvi, doktorka Jasmina Vujanov je imala i konkretnu poruku.
– Ukoliko se odlučite da date krv nemojte to učiniti sami. Obavezno povedite sa sobom bar dvoje prijatelja, rodbine ili komšija. Samo tako možemo obezbediti dovoljne količine dragocene tečnosti, koja spašava život – rekla je doktorka Vujanov.
Angažovanje i pomoć zdravstvenim radnicima tokom vakcinacije za volontere Crvenog krsta bila je obaveza koju su lako prihvatili:
N. M.

Opširnije u štampanom izdanju