PREDSEDNIČKI IZBORI: „Moramo” ‒ izvolite jabuku

Zrenjanince prati glas da su apatični i ne naročito angažovani oko društvenih zbivanja. Svi koji žele da privuku njihovu pažnju u najprometnijoj ulici u centru grada moraju biti inovativni i kreativni.

Možete uzeti jabuku, a mi vas možemo informisati o tome kako podržati kandidaturu profesorke Biljane Stojković za predsednicu, poručuju aktivisti koalicije „Moramo”, koji stoje za ljubičasto-zelenim štandom u ulici Kralja Aleksandra.

Biljana Stojković je redovna profesorka Biološkog fakulteta u Beogradu, a dve decenije se bavi građanskim aktivizmom, kaže Teodora Gavran iz Perleza, članica koalicije „Moramo”.

‒ Bez obzira na svoj akademski uspeh, ona je neko ko hoda sa građanima, stoji ispred policijskog kordona. Nevladin, civilni sektor poslednjih godina je za građane u Srbiji uradio više nego većina političkih oopcija koje imamo trenutno. Stoga smo imali želju da se udružimo u koaliciju „Moramo” navodi Teodora, koja je letos skrenula pažnju zrenjaninske javnosti na ekološke probleme meštana Perleza.

Sada u Pupinovoj ulici br. 20, do večeras u 20 časova prikuplja potpise za podršku predsedničkoj kandidaturi svoje saborkinje.

Koaliciju „Moramo” čine Otvorena građanska platforma Akcija, Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd.

M.M.