Preminuo Laslo Hužvar, prvi biskup Zrenjaninske biskupije

Umirovljeni zrenjaninski biskup msgr Laslo Hužvar preminuo je 10. decembra, u 86. godini. Monsinjor Hužvar je proveo 59 godina u sveštenstvu i imao je 28 godini biskupske službe saopštila je Zrenjaninska biskupija. Biskup zrenjaninski i sveštenici biskupije sa tugom saopštavaju o smrti umirovljenog biskupa Hužvara i obaveštavaju da će zemni ostaci pokojnika biti u sredu, 14. decembra, izloženi u zrenjaninskoj katedrali. Od 10 sati, u 12 sati će biti pogrebna sveta misa, a nakon svete mise održaće se pogrebni obred i sahrana u kripti katedrale.

Povodom smrti umirovljenog biskupa Lasla Hužvara, telegram saučešća Zrenjaninskoj biskupiji uputili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović.

Kada je, decembra 1986. godine, apostolska administratura u Zrenjaninu uzdignuta na rang biskupije, a zrenjaninska župna crkva proglašena katedralom, Laslo Hužvar izabran je 7. januara 1988. godine za prvog biskupa. Na toj funkciji nalazio se do penzionisanja, 2007. godine.