Preti li nam saobraćajni kolaps?

Piše: Dalibor Bubnjević

Autoput je naša budućnost! Sa ovom konstatacijom će se složiti većina, budući da će se učiniti mogućim da neko živi u našem gradu (susednom selu), a radi u Beogradu. Posledično, smanjiće se interne migracije koje prete da unište celokupan Banat.
Da li ste pomislili kojom trasom će ići autoput? Možda vas navedeno pitanje zbunjuje. Vaša sumanja je opravdana, budući da prosečnog građanina ne bi trebalo da tangiraju urbanistička rešenja. Međutim, živimo u državi u kojoj, ipak, svako mora da vodi računa o svemu! Samim tim, preporučujemo čitaocima da se raspitaju o pravcu nove autostrade. Zašto je to bitno? Odgovor je veoma jednostavan. Ukoliko opstane postojeće rešenje, doći će do kolapsa!
Nelogično je da saobraćajna petlja, na kojoj će se priključivati kamioni, nije bliže fabrici zbog koje je i napravljena?! Na to je ukazao jedino privrednik Budimir Jovanović. Njemu nije bilo teško da u sredu ode na javnu raspravu u Beograd. Iako je primedbe na planski dokument podneo još 24. maja, na njih nije bilo reakcije, budući da niko navedena promišljanja nije primio, niti razmatrao.
Sledstveno navedenom, krajnje je vreme da se reaguje, kao u slučaju „kafilerija“. Samo tako će Zrenjanin ostati srce Banata u kojem će neko želeti da živi. Ukoliko ne iskažemo stav, sledi nam infarkt miokarda!