PRIJEM ZA ĐAKE IZ IV OSNOVNE ŠKOLE IZ CELJA: Pletu niti prijateljstva

Prijem za učenike iz IV osnovne škole iz Celja, koji su po peti put u poseti kod đaka Osnovne škole „Đura Jakšić“, održan je danas u baroknoj sali Gradske kuće, gde ih je ugostio zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

– Drago mi je što vidim veliki broj dece i što ovo druženje postaje tradicionalno. Ova saradanja koja postoji između naših gradova je kvalitetna i nadam se da će ona biti još bolja. Posebno mi je drago što su deca smeštena kod naših učenika i nastavnika, te na taj način mogu da razgovaraju i razmenjuju svoja iskustva. Zrenjanin ima šta da vam ponudi a ja ću se potruditi da vam ova poseta ostane u pamćenju – rekao je Santovac u obraćanju gostima.

Prema rečima dece iz Celja, nestrpljivo su čekali da ponovo dođu. Kako kažu, ovde se uvek osećaju prijatno i vole da razmenjuju nova iskustva, tokom pet dana koliko obično budu u poseti našem gradu. Želja im je da ovo druženje što duže traje.

– Radujem se što smo ponovo zajedno. Naša škola „Đura Jakšić“ i IV osnovna škola iz Celja od 2013. godine ima lepu saradnju. Svaki put nešto novo naučimo jedni od drugih. Uvek napravimo takav plan aktivnosti da svi budemo zadovoljni. Na kraju svakog druženja pravimo evaluaciju i pitamo decu šta je najviše ostavilo utisak na njih i šta bi želeli još da vide, jer su njihove želje naš prioritet. Sutra će imati celodnevno druženje u školi, gde će boraviti na časovima matematike, srpskog, engleskog, biologije. Učestvovaće i u sportskim nadmetanjima i na kraju ćemo im prirediti oproštajnu žurku – istakla je direktorka OŠ „Đura Jakšić“, Vesna Mađarov.

Deca su tokom boravka posetila Carsku baru, Muzej, a sutra će ići i na „Noć istaživača“, što im se posebno dopalo prošle godine. Nakon prijema su dobili poklone koji će ih podsećati na Zrenjanin, a potom su obišli i Gradsku kuću zajedno sa zamenikom gradonačelnika i svojim nastavnicima.
I. I.

prijem prijem-1