PRIJEM ZA NAJUSPEŠNIJE UČENIKE U OKRUGU: Dostignuća vredna poštovanja

Od ukupno 50 osnovnih škola Srednjobanatskog upravnog okruga, 24 je imalo učenike koji su na republičkim takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta iz različitih predmeta. Srednjih škole je 11, od kojih je 9 imalo predstavnike na republičkim takmičenjima.

Za najuspešnije učenike danas je u baroknoj sali gradske kuće upriličena svečanost. Njih117, kao i njihove nastavnike, profesore i mentore primila je i nagradila prigodnim poklonima Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga.

– Treću godinu za redom promovišemo naše najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola. Privilegija je biti u društvu ovakve dece i oni su naš ponos – istakla je načelnica Vučurević, dodavši da je potrebno puno zalaganja i odricanja kako bi se bilo koji uspeh ostvario, a svaki je podjednako vredan poštovanja.

Najviše uspešnih učenika imala je Zrenjaninska gimnazija (30), zatim Osnovna i srednja škola „Josif Marinković” (20+11). Pored njih značajne uspehe ostvarili su učenici osnovne škole „Sveti Sava” iz Žitišta (36 učenika i 33 člana hora). Osnovna škola „Dositej Obradović” broji 12 nagrađenih, a OŠ „Bratstvo” Aradac 7.

M.Ml.

Foto: Srednjobanatski upravni okrug (Nada Đukić)