PRIJEM ZA POLAZNIKE 59. KLASE GENERALŠTABNOG USAVRŠAVANjA

Povratak u kasarnu – dobitak za grad i region

  • Centralna manifestacija obeležavanja Dana Vojske Srbije, sa vojnom paradom, biće održana u Zrenjaninu 9. maja na Trgu slobode, rečeno je na sastanku u Gradskoj kući

Za ovaj grad veliki je dobitak povratak Vojske Srbije u kasarnu „Narodni heroj Svetozar Marković Toza” – rekao je načelnik Okruga Dušan Šijan u četvrtak na prijemu upriličenom u Skupštini grada za polaznike 59. klase generalštabnog usavršavnja Vojske Srbije. Polaznici najviše forme armijskog obrazovanja i osposobljavanja starešina bili su u višednevnoj poseti Zrenjaninu.
Gradonačelnik Čedomir Janjić je goste ukratko upoznao sa detaljima iz prošlosti grada i uručio im poklone – dva primerka mnografije „Srbija u Velikom ratu 1014 – 1018.” Na darovima su se zahvalili pukovnik Miroslav Talijan, načelnik Škole nacionalne odbrane, i pukovnik Milan Zelenović, načelnik 59. klase generalštabnog usavršavanja.
Centralna manifestacija obeležavanja Dana Vojske Srbije, sa vojnom paradom, biće održana u Zrenjaninu 9. maja – na Dan pobede nad fašizmom – saopštilo je Ministarstvo odbrane posle radnog sastanka ministra odbrane Zorana Đorđevića sa načelnikom Srednjobanatskog okruga Dušanom Šijanom i gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem.

M. S-N.