Prijem za studente koji su bili na praksi u Rusiji

Grupu od 11 studenta Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”, koji su uz podršku kompanije NIS boravili na stručnoj praksi na Uhtinskom univerzitetu, primio je juče gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Reč je o prvoj generaciji studenata koji pohađaju studijski program industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa, osnovanog na inicijativu NIS-a.

Kako su istakli u razgovoru sa gradonačelnikom, studenti su u Uhti radili i u načno-laboratorijskim kompleksima ovog univerziteta, koje su opremile neke od najvećih naftnih kompanija. Oni su učestvovali i na brojnim vežbama, od upotrebe opreme, do simulacije radna na bušotinama. Sa studentima je u Rusiji bio i dr Zvonim Bošković. Kako je istakao gradonačelnik Janjić, saradnja dve akademske ustavove dovela je i do bratimljenja Zrenjanina i Uhte.

Prijemu su prisustvovali i dr Dragica Radosav, dekanka Tehničkog fakulteta, Snežana Lakićević, predstavnik NIS-a, Dubravka Bengin Bulovan, gradska većnica.

Po programu NIS-a “Energija znanja”, u Uhti će u septembru boraviti nova grupa “Pupinovih” studenata, budućih inženjera u oblasti eksploatacije nafte i gasa.
M.B.