PRIJEM ZA UČESNIKE SPECIJALNE OLIMPIJADE: Afimisali su svoju zemlju, grad, roditelje i trenere

Osmoro sportista iz Zrenjanina koji su sa uspehom nastupili na nedavno održanoj Specijalnoj olimpijadi u Abu Dabiju, njihovog trenera Borislava Nuhanovića i direktora ekipe naše zemlje na ovoj smotri Aleksandra Stanojevića primio je danas gradonačelnik Zrenjanina Čedmomir Janjić sa saradnicima – zamenikom Sašom Santovcem i pomoćnikom Simom Salapurom i Vukosavom Đapić Atanacković, generalnom sekretarkom Sportskog saveza Zrenjanina.

Obradovali ste svoje roditelje, drugare, trenera, nas iz Gradske uprave i Sportskog saveza, a i sve svoje sugrađane. Zahvalni smo vam i želimo vam još mnogo medalja i radosti. Ulažemo velike napore da imate sve bolje uslove za pripreme. U tom smeru je i izgradnja novog atletskog stadiona na Karađorđevom trgu – izjavio je gradonačelnik Janjić.

U ime sportista učesnika Specijalne olimpijade zahvalili su se Filip Bartole, najuspešniji sportista naše zemlje na Olimpijadi, koji je osvojio zlato u trci na 100 metara i srebrne medalje na 200 metara, a učesnik je i drugoplasirane ekipe u sprintu četiri puta 100 metara.

Sportistima je grad darovao sportske biciklove.

Pored Filipa, zapažene rezultate na Olimpijadi u Abu Dabiju u štafeti 4 puta 100 metara ostvarili su Ivan Živkov, Valentina Mijatov i Vesna Kovačev. Živkov je osvojio i bronzu na 800 metara.

Bronzu se Zrenjaninu doneli i članovi mešovite odbojkaške ekipe: Anja Ostojić, Olga Ramadani i Jovana Rakić. Jovan Pavić bio je član odbojkaškog tima Srbije, koji je zauzeo četvrto mesto.

Sportisti Srbije osvojili su ukupno 19 medalja.

Na skupu je rečeno i da se pažnja koja se u našoj zemlji poklanja ovim sportistima vidi se po tome što je naša ekipa imala 120 učesnika, a po broju stanovnika više desetina puta brojnija Indija – 300 članova.

M. S-n.