PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI KOMANDANTA BANATSKE BRIGADE ZA RAZVOJ: Komandu preuzima pukovnik Nikola Dejanović, pukovnik Ognjanov prelazi u Generalštab Vojske Srbije

Svečano i vojnički jednostavno danas je u Kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza” u Zrenjaninu obavljena primopredaja dužnosti komandanta Kasarne, Garnizona Vojske Srbije u Zrenjaninu i komandanta Komande za razvoj Banatske brigade Vojske Srbije. Dužnost je od dosadašnjeg komandanta, pukovnika Živice Ognjanova preuzeo pukovnik Nikola Dejanović.

Primopredaji dužnosti prisustvovao je komandant Komande za razvoj Vojske Srbije, general potpukovnik Đokica Petrović.

Pukovnik Ognjanov preuzeće dužnost u Generalštabu Vojske Srbije.

Prigodni rečima general Petrović se izrazio o kvalitetima i rezultatima pukovnika Ognjanova, a zahvalnost je izrazio i predstavnicima civilnih vlasti: gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću, načelnici Srednjobanatskog upravnog okruga Snežani Vučurević i njihovim saradnicima.

vojska Srbije (2)

Ovom prilikom saošteni su osnovni podaci o vojničkoj karijeri novog komandanta. Pukovnik Dejanović rođen je 1969. godine u Osijeku. Vojnu akademiju završio je 1992, a 2006. godine uspešno je završio komandno-štabno, a 2010. generalštabno usavršavanje. Bio je na dužnostima u 72. Specijalnoj brigadi i Štabu Četvrte brigde Vojske Srbije.

Čovek odlazi iz jedinice kojom je komandovao, ali jedinica, njeni ljudi, ne izlazi iz njegovog srca i misli – bile su reči kojima se pukovnik Ognjanov obratio pisutnima na svečanosti.

Kolege iz jedinice poklonile su svom dosadašnjem komandantu prigodne poklone: torbu, sportski dres sa njegovim prezimenom i kolekciju fotografija nastalih u vremenu od 2012. godine do danas.

M. S-n.

Foto: Jovan njegović Drndak

vojska Srbije (9)

vojska Srbije (6)

vojska Srbije (5)

vojska Srbije (4)

vojska Srbije (3)

vojska Srbije (1)

vojska Srbije (10)

vojska Srbije (8)